Lente: hét moment voor persoonlijke Accountability

Je hebt geheid ambities, zaken die je wilt waarmaken en keuzes die je wilt maken. En net als ik kan je daar misschien wel hulp bij gebruiken. Want, tja, daar zat ik weer … het kwartaal liep ten einde. Al de mooie, in mijn ogen, meesterlijke ideeën die ik aan het begin van het jaar had, zaten nog steeds in mijn hoofd. Maar er was nog niks gebeurd. Een vlaag van overweldigende chagrijnigheid overviel me.

Irene AcutecSpreker, coach, docent en lerend mens

Irene de Bruijn is NLP-master, schreef het boek Leef met AMBITIE en is zich bewust dat ze nog zo veel te leren heeft in dit leven. Iets dat ze onophoudelijk doet en ze deelt haar bevinden graag met anderen, zodat ze erdoor gemotiveerd raken.

 

Man met ballon e1714040667843 Acutec

Hoe staat het ervoor?

Het chagrijn en de twijfel aan mezelf was ‘vroeger’; nu is het anders. Ik heb namelijk iemand gevraagd om met regelmaat aan mij de vraag te stellen: hoe staat het ervoor?… Dat ene zinnetje is elke keer weer confronterend en het geeft mij echt de spreekwoordelijke schop onder m’n kont als ik dreig om in oude patronen te vallen.

Effectiever ambities nastreven

Wil je zelf effectiever worden met het nastreven van jouw ambities? Zorg dan voor een accountability partner. Iemand waarmee je regelmatig contact hebt om je voortgang te bespreken en waarmee je kan sparren als je ergens in vast loopt. Een persoon die jou accountable, verantwoordelijk, houdt voor jouw eigen ambities en keuzes die je wilt maken.

 

Afbeelding1 Acutec

Drie voordelen van een accountability partner

Voel je nog wat weerstand om iemand te vragen? Lees dan de drie belangrijkste voordelen van een accountability partner:

 


1. Motivatieboost

Wanneer er iemand is die vraagt hoe het gaat met je plannen die je vol overtuiging en met veel passie hebt verteld, dan voel je je meer gemotiveerd om actie te ondernemen. Excuses maken aan jezelf is eenvoudiger dan aan anderen.

2. Cheerleader

Naast het ervaren van de ‘schop onder je kont’, is de accountability partner ook jouw grootste cheerleader. Hij heeft jouw intentie gezien om iets te bereiken en moedigt jou aan. De cheerleader helpt je door moeilijke tijden heen en viert de successen met je mee.

3. Inspiratiebron

Blijf niet in je eigen gedachten zitten als je vastloopt, dit helpt niet. Wat wel helpt, is om het bespreekbaar te maken. Geef hardop woorden aan je frustraties, ideeën en tegenvallers. Hierdoor structureer je jouw eigen gedachten en daarnaast ziet een ander altijd weer mogelijkheden waarmee je verder kan.

 

Kies zorgvuldig!

Wel één maar: zorg dat je een accountability partner kiest waarvan je de feedback, blijdschap en schop onder je kont ook daadwerkelijk voelt. Je keuze moet een mix zijn van eerlijkheid, vertrouwen en bewondering. Zorg voor een relatie waarin een positieve en toekomstgerichte mindset de boventoon voert.

Gun jezelf om je ambities waar te maken en vraag een accountability partner om de sleutel te zijn naar jouw persoonlijke effectiviteit!

 

Het moment is NU!

NB: wist je dat de beste periode om aan jouw ambities te werken niet het begin van het kalenderjaar is, maar wanneer het tijd is voor vernieuwing? Laat die tijd van vernieuwing nu bijna zijn aangebroken: de dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en de knoppen transformeren tot bloemen. De tijd van vernieuwing en jouw volgende stap start in de lente!