Blijf Vernuftelingen, ook in 2021

Acutec, voor engineers en ingenieurs is onze slogan. Dit geldt voor onze specialisten en voor onze relaties. Een Ingenieur is volgens het woordenboek een Vernufteling. Jullie, onze doelgroep, zijn volgens het woordenboek dus “vernuftelingen”. Zoek vernuft maar eens op: vindingrijk, inventief, scherpzinnig. Dat mag van ons, terug- en vooruitkijkend, gezegd worden!

Flexibiliteit is op de proef gesteld
We hebben allemaal afgelopen periode moeten improviseren en moesten anders te werk gaan. Onze flexibiliteit is op de proef gesteld en heeft zich bewezen. Zelfs in bedrijfstakken waar thuiswerken niet gangbaar was, is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Online vergaderen is ingeburgerd en spitsfiles bestaan niet meer.

Sollicitatiegesprekken online en werken vanuit het buitenland
Er zijn opdrachtgevers waar onze kandidaten na twee online interviews mochten starten. En op de startdatum stond er bij de receptie een laptop met instructies klaar: log thuis in en we gaan je online inwerken. Deze medewerkers zijn inmiddels glansrijk door hun proefperiode heen en we blijken dit prima met elkaar te kunnen organiseren. Nog een mooi voorbeeld: een Acutec medewerker werkt noodgedwongen al 4 maanden vanuit huis voor een Netbeheerder: hij organiseert (“Werkvoorbereider”) aansluitingen. In het najaar was al bekend dat thuiswerken tot en met het komend voorjaar de norm zou blijven. Deze collega kon in de Randstad geen ruimere en betaalbare woning vinden maar in België wel. Met een prima internetaansluiting, dat is eigenlijk de enige vereiste, doet hij zijn werk nu vanuit België (met een prima beoordeling)!60

Meer gevolgen in 2020
Zo maar wat andere gevolgen: minder CO2-uitstoot, schonere grachten, meer solidariteit, herontdekking van ons Nederland en dieren die terugkeren naar de natuur waar zij eigenlijk al verstoten waren.

We zijn samen verantwoordelijk voor elkaars succes
Acutec “dieselt” (dat mag je eigenlijk niet meer zeggen?) met vertrouwen verder. We zijn trots op ons kantoorteam dat met focus voor continuïteit zorgt. Acutec en haar opdrachtgevers kunnen niet zonder onze “Acutec engineers en Acutec ingenieurs” die, zich aanpassend aan andere situaties, projecten succesvol blijven bemannen. En die opdrachtgevers en Acutec hebben elkaar weer nodig: door elk afzonderlijk onze doelstellingen te behalen, zijn we samen verantwoordelijk
voor elkaars succes.

Blijf een Vernufteling voor continuïteit, graag tot nieuwe terugkerende samenwerkingen!

Coen Raaphorst
Directeur Acutec

 

Ieder jaar schrijft iemand van Acutec een column voor De Ingeneer. Dit jaar komt de bijdrage van Coen Raaphorst.

Wil jij de volledige Ingeneer 2021 lezen, vraag deze dan aan via onze website of stuur een mail naar info@acutec.nl