Jip_Knaap_

Kwaliteit bij high-end batterijen

Jip Knaap werkt via Acutec bij Cleantron. Een relatief nieuwe speler in hightech, met enorme groeicijfers en een veelbelovende toekomst.

Jip is Quality and Compliance Manager bij Cleantron. Ze produceren batterijen voor elektrisch aangedreven voertuigen en apparaten. Om het verschil te kunnen maken met reuzen uit China, is de hoogste kwaliteitsstandaard noodzakelijk. Het gaat dan om productkwaliteit en compatibiliteit met de producten waarin de batterijen verwerkt worden.

ALS KWALITEITSMANAGER IN EEN KWALITEIT-GERICHTE ORGANISATIE

De explosieve groei van Cleantron geeft het succes van hun aanpak aan. Intern: mensgericht, extern: aanpassing aan klantwensen en qua product is alleen de hoogste standaard goed genoeg.

Als kwaliteitsmanager moet het een feest zijn om hier te werken. Kwaliteit staat op nummer één en hierop wordt niet beknibbeld qua geld en tijd. “Dit maakt mijn werk zeker een stuk eenvoudiger. Tijd en geld die geïnvesteerd moeten worden om producten en processen te verbeteren, worden als waardevolle investering gezien in plaats van vervelende interruptie van de productie.”

IN DE NABIJE TOEKOMST OOK LEVEREN AAN AUTOMOTIVE

Naast het behouden van de ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen, is het ook aan Jip om alle voorbereidingen te treffen voor een set belangrijke nieuwe certificeringen. Cleantron heeft aspiraties om batterijen te maken voor de automotive. Door meerdere merken is er interesse getoond in de batterijen en werkwijze. Deze ontwikkeling vergt veel van research en development , productie capaciteit en -inrichting en zeker ook van kwaliteitsprocessen, -borging en compliance.

Deze ontwikkeling is de reden dat Jip bij Cleantron werkt. Zijn functies binnen de Aerospace/ automotive lakken en voertuigombouw geven hem de ervaring die nodig is. “Al heb ik nog veel te leren, want de techniek van batterijen is nieuw voor me. Zéker die van Cleantron, want deze is zeer geavanceerd.”

Op papier is de perfecte nieuwe batterij voor de automotive uitgedacht. Een volgende stap is compliancy met de automotive. Deze drempel is al genomen en de processen van Cleantron zijn daarmee afgestemd op de processen in de auto-industrie. “Nu is het ‘wachten’ op de eerste automotive klant die een bestelling plaatst. Dan starten we met het opschalen van de productiecapaciteit. Hierna kunnen we de certificeringen behalen die nodig zijn om te kunnen blijven leveren.” De voorbereidingen voor deze certificeringen zijn in volle gang.

Wordt Cleantron de nieuwe parel van de Nederlandse hightech? Het bedrijf heeft de markt en het maatschappelijke draagvlak mee en de techniek en wilskracht in huis … en nu ook Jip Knaap onder haar dak.