Acutec NB Joris Acutec

Na 11.280 uren werken voor Acutec, begint Joris voor zichzelf

Joris Samson werkt 6 jaar bij Acutec als salesmanager. “Wat me vooral zal bijblijven is het vertrouwen dat ik heb gekregen, dat ik ondernemend kon werken en dat mijn collega’s als een soort familie aanvoelden.

Joris is heel gedreven en een echte horecaman: attent, gastvrij en denkt aan anderen.” Aldus Coen Raaphorst, directeur Acutec. Dat mensen die zijn ‘opgevoed’ in de horeca het ook goed doen binnen sales, is geen geheim. De kernkwaliteiten die je succesvol maken in de horeca zijn immers gelijk aan die in de sales. Denk hierbij aan doorzetten, energie, pragmatische aanpak en vooral het gericht zijn op het gevoel en de emotie van de ander. “Joris zal altijd een horecaman blijven en dat siert hem.” Vult Coen aan. “Wat mij vooral aan Joris zal bijblijven, is dat je er maar een dubbeltje in hoeft te gooien om voor minstens een euro vermaak te krijgen.

Onderdeel van een mooie groei
Joris heeft veel meegemaakt qua ontwikkelingen in de branche, bij klanten en uiteraard ook binnen de eigen organisatie. Acutec groeide op kantoor van 2,5 fte naar 7, is twee keer verhuisd, heeft veel processen geprofessionaliseerd, meerdere certificeringen behaald en een nieuwe divisie opgezet. “Dat maakt me ontzettend trots. Ik was dan ook erg blij dat ik in 2017 partner kon worden. Dit was voor mij een erkenning waar ik veel aan had.

Je hebt in een werkweek meer contact met je collega’s dan met je gezin. Daarom heeft Joris de onderlinge band op kantoor erg gewaardeerd. “We hebben plezier, kunnen elkaar kritiek geven en dat gaat altijd op een oprechte manier en in contact met elkaar. Ik heb het altijd heel prettig gevonden om ’s morgens op kantoor te komen.

Niet uit onvrede, maar uit ambitie
Joris heeft het naar zijn zin, is succesvol in zijn werk en wordt gewaardeerd. Toch kiest hij ervoor om buiten Acutec het avontuur aan te gaan. Dit is niet uit onvrede, maar zijn ambities reiken verder dan hij kan waarmaken in loondienst bij Acutec. “Ik ga zéker niet weg uit onvrede, want ik heb het hier heel goed voor elkaar. Maar ik wil iets voor mezelf opzetten en deze gedachte knaagt al even aan me. Daarom neem ik deze stap.

Hij zet zijn eigen bedrijf op in detachering van functioneel/ applicatiebeheerders in o.a. AFAS, Raet, Exact en Unit4. Vanaf 1 februari gaat alles draaien en zet hij zijn energie in om een succes te maken van SCHERPP.

Met een goed gevoel uit elkaar
Het is spannend om voor mezelf te beginnen, maar op een positieve manier.” Het zal aankomen op discipline om meerdere ballen hoog te houden. Een organisatie opzetten kost tijd, hij volgt een hbo-opleiding NLP en uiteraard verdienen zijn vrouw, zoon en dochter ook de nodige aandacht. “Balans in werk en privé vind ik heel belangrijk. Dit is voor mij niet moeilijk, want ik ben ervan overtuigd dat je al het werk prima in 40 uur af kunt krijgen. Lukt dit niet, dan moet je anders gaan werken zodat het wel lukt.

Coen: “Het is jammer, want er gaat een goeie vent weg. Maar ik gun hem zijn succes en ben eigenlijk alleen maar blij dat hij zes jaar voor me gewerkt heeft.