Sabine - Acutec

Ruimte voor eigenheid

Een rol als office manager is altijd uitdagend en het is fantastisch dat je je eigen functie kunt creëren, zolang je proactief bent.” Sabine Groen werkt als office manager bij Acutec … en sinds kort ook als online marketeer.

Wat betekent werk voor je?
Sabine wil zich in de breedte ontwikkelen. Ze is geïnteresseerd in veel verschillende zaken en haalt er voldoening uit om bij veel in een organisatie betrokken te zijn. Diversiteit en dynamiek zijn dan ook minimale voorwaarden om het lang bij een werkgever vol te houden. “Afwisseling vind ik heel belangrijk en dat ik nooit stil hoef te zitten. Geef mij maar lekker veel werk.

Acutec op een kantelpunt
Acutec is een organisatie in ontwikkeling. Ze groeien en zitten nu op een kantelpunt dat er meer geformaliseerd moet worden. Acutec is namelijk niet langer Coen Raaphorst (oprichter en eigenaar) & Co, maar een entiteit op zichzelf en sinds enkele jaren is er ook een zusterbedrijf Acutec Netbeheer & Civiel, waar Bram van Rossum aan het roer staat. Voor een office manager, die graag werk naar zich toehaalt en diversiteit verwelkomt, is dit een gouden moment.

We hebben binnen Acutec allemaal heel duidelijk ons eigen karakter en dit wordt gewaardeerd. Hierdoor kan ik mijn eigen draai geven aan hoe ik invulling geef aan de functie en werkzaamheden: fantastisch!

Wat kan werk je brengen?
Door het werk dat Sabine deed en doet weet ze zich te ontwikkelen; haar kwaliteiten aan te scherpen en capaciteiten uit te breiden. “Als de kinderen groter zijn wil ik weer een studie gaan volgen, want het is heerlijk om je eigen mogelijkheden uit te breiden.”

Als de functie past bij je kwaliteiten, de werkomgeving bij je karakter en er is ruimte om je leven vorm te geven in en om je baan, dan is werk/privébalans mogelijk.

Niet alle tijd gevuld en dus trainen!
Ze had het idee dat ze er best wat werk bij kon hebben. Daarom opperde ze dat ze graag meer met social media wilde doen en met de website. Dit leidde tot het volgen van een persoonlijke training in online marketing. “Door de training heb ik goed inzicht gekregen over de mogelijkheden die Online marketing Acutec kan bieden en hoe we onze doelen kunnen bereiken. Het was niet zo makkelijk als ik dacht!

De plannen voor 2022 zijn gemaakt en Sabine is wekelijks bezig met haar nieuwe kennis in de praktijk te brengen. “Het is ontzettend leuk om te doen en het geeft me veel energie. “Ik kan wekelijks sparren met ‘onze markteer’ die ook de training heeft verzorgd. Hier leer ik heel veel van en zo weet ik dat de kwaliteit die ik lever goed is.”

Op dit moment heb ik de ideale werk/privé balans gevonden.
Een balans is niet altijd eenvoudig te vinden. Het is namelijk maar al te eenvoudig de ene schaal zwaarder te beladen dan de ander. Dit gaat automatisch en het creëren van balans vergt dan ook continue aandacht.

Binnen mijn relatie heb ik een fijne balans. In het huishouden en de zorg voor onze kinderen zijn we gelijkwaardig. Al klus ik wel meer, maar dat is omdat ik er lol in heb en Geert absoluut niet.

Sabine is moeder van twee jonge kinderen. Dit ervaart ze niet als een vanzelfsprekendheid. Samen met haar man Geert heeft ze vijf jaar lang een intensief medisch traject bewandeld. Het lukte uiteindelijk om zwanger te raken.

Na de laatste IVF-behandeling viel er iets van Sabines schouders. Het inzicht dat ‘wat als, wat als’ haar in bepaalde zaken tegenhield kwam duidelijk binnen. “Direct na dat inzicht zei ik tegen Geert dat hij de Porsche die hij al zolang wilde kopen, maar gewoon moest kopen. Het werd tijd dat we gingen genieten.” De auto was goed en wel in huis toen Sabine erachter kwam dat ze waarschijnlijk niet veel langer dan negen maanden van de auto zouden genieten. Luca was in aantocht. En 3 jaar later zonder medische tussenkomst was ze zwanger van hun tweede. “Het leven kan vreemd lopen, maar wat waren we blij!