Hassan Ulger artikel Acutec

Talent en hard werken combineren met een grootse ambitie

Een jaar geleden kwam Hassan Ülger terug vanuit Turkije naar Nederland. Hij kon daar zijn ambities niet waarmaken en ziet hier een betere toekomst voor zichzelf als top-engineer.

Succesvol zijn in het leven
Zijn plannen om naar Nederland te komen stonden vast. Een halfjaar voor zijn vertrek begint hij met Nederlandse kranten te lezen en YouTube video’s te kijken. Hij spreekt nu (nauwelijks een jaar in ons land) dan ook al goed Nederlands. Hij is ambitieus, heeft duidelijke doelen en de energie om deze doelen na te streven. “Over een paar jaar wil ik een van de beste engineers zijn in Nederland en mensen om me heen kunnen helpen; van waarde zijn voor ze.

Bram van Rossum (partner bij Acutec) gelooft in Hassan: “Zijn studie sluit wellicht niet 100% aan op vergelijkbare studies hier in Nederland en qua taal heeft hij nog slagen te maken. Maar kijk eens waar hij staat in zo’n korte tijd. En zijn drive en energie werken in zijn voordeel. Hiernaast is het een heel vriendelijke vent. Je wil hem gewoon als collega.

Hassan studeerde af aan de technische universiteit in Turkije. Na omzetting van zijn papieren naar een Nederlands versie, ligt de Nederlandse technische sector aan zijn voeten. Hij is leergierig (een vreemde taal leren in een jaar tijd is geen sinecure), jong, energiek, ambitieus en doelgericht. “Ik wil succesvol zijn in het leven. Voor mij houdt dat in dat ik een heel goede engineer word. En dat ik van meerwaarde ben voor mijn werkgever en de mensen om me heen.

Met een krachtige drive kom je verder
Het jonge leven van Hassan is niet altijd makkelijk geweest en hij omschrijft het zelf als ‘een hard leven’. Hij put hier kracht uit om een mooi leven tegemoet te gaan, want hij is positief ingesteld. Het is ook een belangrijke drijfveer voor zijn ambitie en doelgerichtheid. Hij is bezig een leven op te bouwen waarin hij hard werkt en hiervoor wordt beloond in de vorm van doorgroei- en leerkansen.

Hij zoekt mensen om zich heen die, net als hij, houden van hard werken en niet te veel klagen: “Klagen heeft nooit zin. Soms moeten er dingen gedaan worden en dan kan je ze het beste gewoon doen. En soms is iets niet leuk of zit het tegen, dan zij dat zo.” Misschien moet je een minder bevoorrecht leven hebben gehad, om dit op zo’n oprechte manier te voelen als Hassan doet. En is de les die hij hiermee geleerd heeft één van de weinige luxes die hij meeneemt uit dat leven.

De beste engineer worden kost tijd
Hassan gaat ervoor om werkvoorbereider te worden. Hij adviseert iedereen eenzelfde functie te ambiëren, die meer wil weten van een bepaalde branche. Want: “Een werkvoorbereider ziet alles. Je komt alle processen tegen, leert iedereen kennen, heb te maken met werktekeningen, goederen, externe contacten. Er is eigenlijk geen betere leerschool.

Dit is echter verre van zijn eindstation. Hij wil een van de beste engineers worden in Nederland. De kans dat hij zich hierbij concentreert op infra is groot, want de branche spreekt hem zeer aan. Hij zal cursussen moeten volgen en meer ervaringen moeten opdoen, maar dat doet hij graag. “Als je een doel stelt voor jezelf, dan moet je er ook energie insteken en de tijd ervoor nemen.

Wat hij nog moet leren om ‘een van de beste’ te worden, weet hij nog niet. Maar hij heeft alle tijd, want hij is pas 26. Alle tijd om uit te zoeken in welke discipline hij engineer wil zijn en alle tijd om te ontdekken wat hij nog moet leren en waar hij ervaringen op kan doen. Zijn lijfspreuk is dan ook: “Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt.” Hassan zal de komende jaren laten zien dat hij talent en hard werken prima combineert!