Acutec team kamer achtergrond 600300 5 Acutec

Na je 67ste doorwerken wordt steeds normaler

NOS – Meer mensen werken door als ze de pensioenleeftijd hebben bereikt. Dat is opvallend, omdat door het verhogen van de pensioenleeftijd mensen sowieso al langer moeten doorwerken voordat ze AOW krijgen.

Zo’n 236.000 pensioengerechtigden hebben betaald werk. Dat is ruim een kwart meer dan tien jaar geleden. Vooral de laatste jaren komen er meer werkende ouderen bij, schrijft ABN Amro in een rapport.

“De toename heeft ons verrast”, zegt Mario Bersem, econoom bij ABN Amro. “Mensen die graag willen en kunnen, gaan door met werken, ofwel bij hun oude werkgever als zzp-er of bij een uitzendbureau.”

Volgens hem is het doorgaans niet uit financiële noodzaak dat pensioengerechtigden ervoor kiezen om door te werken. Ze hebben vaak plezier in het werk of worden door hun werkgever gevraagd om langer te blijven.

In Europese top

Nederland staat inmiddels in de Europese top qua werkende ouderen, achter landen als Zwitserland en Zweden. IJsland is de nummer één in Europa. Daar werkt 32 procent van de mensen tussen de 65 en 74 jaar. In Nederland is dat 18 procent.

ABN Amro verwacht dat de trend van werkende ouderen doorzet en raadt werkgevers aan meer op deze groep in te zetten om personeelstekorten op te vangen.

Werkgevers zouden meer deeltijdbanen voor ouderen kunnen creëren en eerder met oudere werknemers in gesprek kunnen over hun plannen voor na het bereiken van de pensioenleeftijd.

Bij Acutec ondersteunen we dit al jaren

Al jaren faciliteren we pensioengerechtigden in het behouden van werk. Deze zeer ervaren engineers en ingenieurs willen dit zonder uitzondering, omdat ze het werk niet willen missen. Een beetje minder werken, soms wat minder vroeg of minder reistijd. Stoppen met werken zit er voor een deel van de samenleving echter niet in, want wat moet je dan? Als je werk je lust en je leven is en je lichaam staat het toe door te gaan … ga dan door!

Voor iedereen heeft dit voordelen en het is goed dat dit nu op breder vlak wordt ingezien. Op naar 500.000 werkende pensionado’s!

Lees ook het artikel van Jan van Nieuwkerk
Ook ná je pensioen geen afscheid kunnen nemen van het spoor

Bekijk de video van Jan van Nieuwkerk
Na je pensioen met plezier werken in de techniek_Acutec